Au sperat la MILIOANE, dar au ajuns în instanţă. Schema a doi escroci din Moldova, eşuată

Doi bărbați, învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari, sunt trimişi în instanţă.
 
Potrivit unui comunicat de presă a Procuratura Anticorupție, cauzele penale în privința a doi administratori de firmă, reținuți în luna octombrie și învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și trafic de influență, care au cauzat daune considerabile intereselor unei persoane juridice, au fost deferiţi legii.

Aceştia ar fi pus la cale o schemă, prin care urmăreau deposedarea unui businessman străin de o sumă de bani ce depășește suma de 66 milioane lei.

Astfel, cei doi antreprenori, dintre care unul era și administrator al afacerii străinului, au încheiat un contract fictiv, antedatându-l cu anul 2006, neînregistrat în evidența contabilă, prin care o parte își asuma efectuarea unui studiu privind potențialul pieții Republicii Moldova și elaborarea propunerilor de înregistrare a produselor farmaceutice la Agenția Medicamentulu.

Costul serviciilor prestate s-a fixat la suma de 2 270 659,58 dolari SUA (ceea ce constituie 45 371 184,40 lei). 

Ulterior, cei doi au încheiat un contract de preluare a datoriei (2 270 659,58 dolari SUA), prin care noul debitor devenea compania străină.

În urma denunțului proprietarului companiei prejudiciate, procurorii anticorupție au pus sub învinuire autorii schemei de înșelăciune, aceștia fiind plasați în arest preventiv și aplicat sechestru pe mijloacele financiare sustrase.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu