Au schimbat maşina cu girofar pe biciclete. Zeci de poliţişti au marcat într-un mod INEDIT Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat

Embed:

Au marcat într-un mod inedit Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. Zeci de poliţişti au schimbat maşina cu girofar pe biciclete şi au parcurs 12 kilometri prin Capitală, pentru a onora simbolurile ţării, dar şi a promova modul sănătos de viaţă.

Startul cursei organizate de Inspectoratul General al Poliţiei a fost dat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Grigorie Moga, şeful direcţiei urmărire penală, a venit la cursă însoţit de doi dintre cei trei fii ai săi. Băiatul cel mai mare se pregăteşte de un examen, iar soţia pregăteşte masa de Paşte.

"Pentru noi e ok, am mers distanţe cu mult mai mari şi mai dificile, de aceea a fost o plimbare. Acesta mic de fiecare dată când participăm la anumite curse pe biciclete, el participă de fiecare dată cu mine", a menţionat Grigorie Moga.

Dan Moga spune că este pentru prima dată când participă la o cursă prin trafic alături de tatăl său.

Şi şeful Inspectoratului de Poliţie din Leova a venit împreună cu colegii şi cei doi copii ai săi.

"Au rămas într-adevăr entuziasmaţi. Chiar de dimineaţă s-au trezit primii ca sămergem la ciclism la Chişinău", a precizat Andrei Sîrbu, şeful IP Leova.

Poliţiştii spun că nu le-a fost greu să se pregătească pentru cursă, întrucât zilnic patrulează pe două roţi.

"În zilele când eram la serviciu făceam şi 40, 45 şi 50 km, pare puţin dar ca la început a fost bine", a declarat Marina Iordachi, şefa plutonului de poliţişti biciclişti.

Şi unii locuitori ai Capitalei au decis să li se alăture poliţiştilor:

"A fost o provocare interesantă".

"Un eveniment frumos în care vom aduce un omagiu încă odată drapelului nostru".

Şeful IGP, Alexandru Pînzari, cel care a fost în capul coloanei spune că anul trecut, bicicliştii au fost implicaţi în 113 accidente, dintre care 13 soldate cu morţi.

"Profităm de prilej să atragem atenţia la securitatea circulaţiei rutiere, în special pentru cei care sunt pe biciclete. Chiar dacă noi o descreştere la numărul accidentelor rutiere, soldate cu deces rata acestora pe biciclete este una impunătoare", a declarat Alexandru Pînzari.

Securitatea în trafic a participanţilor a fost asigurată de colegii de la Inspectoratul general de patrulare.

"Careva ambuteiajenu au fost create. Bineînţeles că traseul a fost bine evaluat, luînd în consideraţie şi fluxul minim", a conchis Marin Maxian, şeful INP.

La sfârşit, participanţii aceştia au avut parte de o surpriză muzică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu