Au scăpat de noroi și gropi. În satul Sofia a fost inaugurat un drum reabilitat în cadrul programului Drumuri bune pentru Moldova

Au scăpat de noroi și gropi. Este vorba de oamenii din satul Sofia, raionul Hânceşti, unde astăzi, de hramul localității, a fost inaugurată o porțiune de 700 de metri de drum. Aceasta a fost reabilitată în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova", iar lucrările au costat 1,3 milioane de lei.

"Doresc ca și la anul să ne ajute cu altă porțiune de drum", a spus un localnic.

"Drumul e mai bun față de cum era, mai ales când ridicam dealul", a afirmat o femeie.

"Când ploua era glodul mare, greu de ridicat mai ales pentru bătrâni. Era greu de dus copiii la grădinițe, la școli", a menţionat o localnică.

Autoritățile au întărit drumul cu beton, pentru ca apele pluviale să nu afecteze porțiunea recent reabilitată.

"Anterior, aici nu putem să spunem drum, era râpă. Apele care se scurgeau spălau tot timpul suprafața drumului și era tot timpul în mișcare, practic inaccesibil de trecut pe el", a menţionat Iurie Mîrza, primarul satului Sofia, Hâncești.

Conducerea raionului a dat asigurări că, în scurt timp, vor fi efectuate toate lucrările planificate de reabilitare a şoselelor din Hâncești.

"Lucrările sunt efectuate în jur de 90 de procente. A mai rămas puțin, Dumnezeu ține cu noi, vremea este bună. Se lucrează foarte mult și ziua, și noaptea până târziu", a declarat Ghenadie Buza, președintele raionul Hâncești.

"Avem dovada, astăzi, în satul Sofia, să vedem că oamenii vor beneficia de acest drum, de această porțiune de drum asfaltat, după cum localnicii spun că nu au sperat niciodată că o să aibă așa un drum bun, calitativ de asfalt", a punctat Anatolie Zagorodnîi, deputat PDM.

În raionul Hâncești, în cadrul proiectului "Drumuri bune pentru Moldova", este planificată reabilitarea a aproape 53 de kilometri de drumuri, în acest sens fiind alocate 52 de milioane de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu