Au rămas fără plase și pește! Ce au făcut 12 pescari în zona de frontieră

12 moldoveni au ajuns în atenția polițiștilor de frontieră după ce au ignorat regulile de aflare în zona de frontieră, neavând avizul prealabil pentru a efectua activități sau nu dețineau acte de identitate.

Deși a fost deschis oficial sezonul de pescuit, în zona de frontieră activitatea dată este permisă doar cu înștiințarea angajaților Poliției de Frontieră, fapt care este ignorat de locuitorii din regiune. 

Astfel polițiștii de frontieră din Giurgiulești, Gotești, Cișmichioi și Brânza au aplicat amenzi de 100 și 200 de lei pentru 10 moldoveni care au sfidat legislația frontalieră.

În direcția Slobozia Mare - Tulucești, polițiștii au depistat, doi locuitori ai satului Slobozia-Mare, în timp ce pescuiau. Aceștia nu au putut prezenta documente ce le-ar fi permis pescuitul în zonă. În rezultat, cele 8 plase cu diametrul de 400 metri, precum și cele 22 kg de pește au fost confiscate, iar pentru încălcarea regimului de frontieră, persoanele s-au ales cu amenzi a câte 200 de lei.

Pe aceeași direcție au fost depistați alți doi moldoveni, care se aflau în zona de frontieră fără avizul prealabil al polițiștilor de frontieră și fără acte de identitate. De la aceștia au fost ridicate 750 metri de plasă, bărbații fiind amendați cu câte 200 lei.

Poliţia de Frontieră intervine cu un apel către toţi locuitorii satelor de frontieră în vederea manifestării unei atitudini conştiincioase faţă de regulile impuse de legislația în vigoare. Totodată aceștia recomandă părinților să nu le permită minorilor să plece la scăldat fără supravegherea maturilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu