Au rămas fără mii de lei şi cu problemele nesoluţionate. Cum au fost ÎNŞELAŢI emigranţii moldoveni din Rusia

Congresul Diasporei Moldoveneşti din Moscova face bani pe seama migranţilor expulzaţi din Rusia. În schimbul unor sume de de mii de lei, reprezentanţii organizaţiei le promiteau oamenilor consultanţă juridică în vederea scoaterii interdicţiilor. Până la urmă însă, oamenii au rămas fără bani şi cu problemele nesoluţionate.

Mihail Soltan-Petușcanu a lucrat timp de 20 de ani în Rusia în calitate de șofer de camion. Bărbatul susține că nu a avut niciodată probleme la traversarea frontierei. În data de 8 noiembrie însă, nu i s-a mai permis să treacă hotarul.

"La trecerea Ucraina-Rusia m-au întors înapoi. Apoi am găsit pe facebook firma de la Bălți care se ocupă cu scoaterea deporturilor și am plătit 950 de lei ca să aflu motivul pentru care am fost oprit, blocat. Cereau 2-3 mii de dolari ca să rezolve problema", a spus bărbatul.

Bărbatul şi-a dat seama că a fost înşelat după ce reprezentanţa din Bălţi a Congresului Diasporei Moldoveneşti l-a redirecționat la Chișinău: "M-am dus acolo și era altă domnișoară, parcă era căzută de pe lună. Nu știa ce să răspundă, ce să spună. Am sunat la ambasadă și mi s-a spus clar, că nu există așa ceva, procedura e foarte lungă".

Faptul că emigranţii moldoveni din Rusia sunt înşelaţi este confirmat chiar de angajaţii Congresului Diasporei Moldoveneşti.

"Dacă nu li se scotea interdicţia, nu li se întorcea toată suma, li se reţinea jumătate din sumă pentru serviciile avocaţilor. A fost pusă aşa o condiţie, ca toate oficiile din Moldova care funcţionază: Bălţi, Chişinău,Cahul şi Ştefan Vodă să aibă un venit lunar de 20 de mii de euro, dat fiind faptul că această activitate nu este rentabilă pentru cei de la Moscova", a explicat un reprezentant din Congresul Diasporei Moldoveneşti.

Reprezentanţii Inspectoratului Național de Investigații au anunţat că în acest caz a fost iniţiată o anchetă, fără să ofere alte detalii.

Contactat de Publika TV, preşedintele organizaţiei din Federaţia Rusă, Alexandr Calinin, nu a răspuns la telefon. Congresul Diasporei Moldoveneşti şi-a deschis oficii în Moldova în luna aprilie a acestui an. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu