Au rămas două zile până la întâlnirea istorică dintre Trump şi Jong Un. "Purtăm în inimile noastre grija a milioane de oameni"

Embed:

Doar două zile au mai rămas până la întâlnirea istorică dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său nord-coreean, Kim Jong Un. Cei doi oficiali vor ajunge astăzi la Singapore, ţara care va găzdui prima lor întâlnire. Înainte de marele eveniment, Trump a spus că are toată încrederea că întrevederea va da rezultatele pe care le aşteaptă o lume întreagă.

"Am misiunea de a face pace. Purtăm în inimile noastre grija a milioane de oameni. Trebuie să dobândim denuclearizarea acestei ţări. Am speranţa că în viitorul apropiat Coreea de Nord va deveni o ţară paşnică şi extraordinară", a declarat preşedintele Statelor Unite.

Summitul a creat multă agitaţie şi emoţii printre locuitorii din Singapore. Pe străzile din centrul oraşului au fost surprinşi doi actori, sosii ale lui Donald Trump şi Kim Jong Un. Aceştia s-au plimbat ţinându-se de mână şi nu s-au sfiit să pozeze cu trecătorii şi să dea interviuri.

Sosia liderului de la Phenian a povestit jurnaliştilor că a avut probleme cu poliţia de frontieră atunci când a ajuns în Singapore: "Autorităţile din Singapore m-au interogat pe parcursul a două ore atunci când am intrat în ţară. Asta nu mi-a plăcut, dar deja sunt bine". 

La fel ca Donald Trump, sosia sa a fost lipsit de modestie în timp ce jurnaliştii l-au luat la întrebări: "Totul depinde de noi. Dacă există un premiu pentru pace pe care trebuie să-l primească cineva, aceştia suntem noi".

Astăzi în Singapore va ateriza şi avionul în care va fi transportată mâncarea pentru Kim Jong Un. Cu aceeaşi aeronavă vor fi aduse şi câteva maşini de lux care vor face parte din cortegiul preşedintelui nord-coreean. Zilele trecute, în presă se vehicula că liderul de la Phenian va ajunge la întâlnire cu un avion vechi de tip IL-62.

Dacă informaţia se va adeveri, atunci aparatul de zbor va face o escală în Beijing, întrucât pentru o cursă directă nu-i va ajunge combustibil. După apariţia acestor informaţii, China şi Singapore au pus la dispoziţia lui Kim Jong Un avioane moderne. Oficialul nu a răspuns încă dacă acceptă vreuna din propuneri. Până la sosirea în ţară a celor doi lideri, autorităţile din Singapore i-au măsuri stricte de securitate pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

Timp de trei zile, cât va dura summitului, vor fi impuse restricţii circulaţiei aeriene, iar în anumite zone, accesul aeronavelor va fi complet închis. Totodată, un mare perimetru din jurul hotelului în care vor fi cazaţi oficialii va fi complet izolat.

Autorităţile din Singapore au venit şi cu un mesaj pentru cei doi lideri de stat. Întrucât evenimentul are loc cu scopul de a aduce pacea, în vârfurile a două tunuri de război instalate în centrul oraşului au fost puse buchete de flori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu