Au pus la cale organizarea migraţiei ilegale. Doi camerunezi şi un moldovean deferiţi justiţiei. Ce riscă inculpaţii

Embed:

Doi cetăţeni ai Camerunului şi un moldovean, originar din Congo, care a dobândit anterior cetăţenia Republicii Moldova, vor fi judecaţi pentru organizarea migraţiei ilegale. Dosarul de învinuire a celor trei a fost trimis în judecată.

Potrivit probatoriului, inculpaţii au organizat contra a 6.000 de euro şi cu paşapoarte false, intrarea, şederea şi tranzitarea ilegală a teritoriului Republicii Moldova pentru mai multe persoane originare din Camerun şi alte state africane, destinaţia finală fiind Uniunea Europeană.

Acţiunile ilicite ale acestora au fost zădărnicite atât pe Aeroportul Internaţional Chişinău, cât şi la frontiera Leuşeni-Albiţa, în timp ce inculpaţii încercau să ajungă în UE, având bilete la cursa Chişinău-Milano şi Chişinău-Bucureşti.

Procurorii şi poliţiştii de frontieră i-au reţinut în timp ce aceştia încercau să justifice scopul călătoriei, în baza documentelor  e aparţineau unor cetăţeni ai Franţei, care le ofereau dreptul de a intra fără viză atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi ulterior, pe teritoriul Uniunii Europene. 

Au fost puşi sub sechestru 1.100 de euro, ridicaţi în cadrul reţinerii unuia dintre învinuiţi.

Bănuiţii riscă amenzi de până la 67.500 de lei sau de la 5 până la 7 ani de închisoare. Totodată, inculpaţii riscă să achite şi cheltuieli judiciare evaluate la circa 40.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu