Au protestat pentru a împiedica deportarea unui bărbat, însă nu ştiau că acesta este VIOLATOR şi are legături cu ISIS

Un bărbat a cărui deportare a fost oprită de un protest spontan al pasagerilor din avionul în care acesta fusese îmbarcat s-a dovedit a fi un condamnat pentru viol în grup, dar și parte dintr-o grupare care avea legături cu Statul Islamic, scrie Daily Mail, potrivit Digi24.ro.

Yaqub Ahmed, originar din Somalia, trebuia să fie deportat și fusese îmbarcat într-un avion Turkish Airlines care urma să decoleze de pe aeroportul Heathrow din Londra, cu destinația Istanbul.

 

Însă deportarea a fost anulată atunci când pasagerii au început să protesteze și să scandeze pentru ca bărbatul să fie dat jos din aeronavă, în timp ce acesta striga că a fost separat de familie.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost ulterior coborât din avion, în aplauzele pasagerilor. Cei de la bord nu știau însă că bărbatul pe care îl apărau are la activ o condamnare la 9 ani de închisoare, pentru că a violat în grup o adolescentă.

De asemenea, el făcea parte dintr-o grupare care ar fi avut legături cu Statul Islamic.

Incidentul pentru care a fost condamnat Ahmed a avut loc în august 2007. Bărbatul, împreună cu alți trei, au violat o adolescentă de 16 ani, după ce aceasta se pierduse de prietenii cu care ieșise în oraș. Oamenii care au auzit țipetele fetei au chemat poliția, iar Ahmed și complicii săi au fost arestați.

În ciuda dovezilor ADN, niciunul dintre cei patru nu și-a recunoscut vina, însă instanța i-a condamnat pe fiecare la nouă ani de închisoare.

Ahmed a fost eliberat mai devreme din detenție, după doar patru ani, și urma să fie deportat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu