Au promis "Moldova - fără Voronin", dar au votat de mai multe ori cu PCRM

Embed:

Uneori uită ce a promis. Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a lansat în 2007, cu un mesaj puternic anticomunist, cu lozinca "Moldova - fără Voronin, Moldova - fără comunişti!". De atunci, liderii liberal-democraţi, inclusiv Vlad Filat, au repetat constant că exclud orice fel de alianţă cu Partidul Comuniştilor.

La începutul anului 2008, PLDM lansa acţiunea politică numită "Moldova - fără Voronin, Moldova - fără comunişti". Era un angajament de "instaurare a democraţiei şi schimbarea în normalitate a ţării", după 8 ani de guvernare comunistă. Apoi, şi-a concentrat mesajul anticomunist în cele două campanii pentru alegerile parlamentare din 2009.

De atunci, Vlad Filat a folosit orice moment pentru a întări mesajele anticomuniste ale PLDM.

"Acea falsă sinceritate pe care Voronin o enunţă faţă de nedorinţa alegerilor anticipate este cu adevărat una falsă. Voronin îşi doreşte alegeri anticipate. Şi eu nu am de gând să-i fac jocul lui", declara liderul libera-democraţilor pe 31 octombrie 2011.

"Poziţia comuniştilor este cunoscută de către toţi: alegeri ori revoluţie cum spunea. Negocieri cu Partidul Comuniştilor nu, din simplul motiv că dânşii au altă viziune vizavi de dezvoltarea Republicii Moldova şi este una dincolo de declaraţiile diametral opuse", afirma Filat pe 11 martie, 2013.

Însă declaraţiile au fost uitate de câteva ori, iar deputaţii liberal-democraţi au votat împreună cu parlamentarii comunişti unele proiecte. Ultimul vot comun a avut loc chiar astăzi, când parlamentarii din PLDM, împreună cu cei din PCRM şi unii reformatori ai PL l-au revocat din funcţie pe preşedintele Legislativului, Marian Lupu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu