Au profanat drapelul Moldovei. Două femei, surprinse în timp ce cară gunoi cu tricolorul. Poliţia a deschis un dosar penal

Embed:

O fotografie apărută pe reţelele de socializare a trezit furia internauților. În poză apar două femei care cară gunoi cu tricolorul, în timp ce curăţă curtea unui gimnaziu. Incidentul a avut loc în oraşul Cupcini, raionul Edineţ.

Cazul a ajuns în atenția poliției care a deschis un dosar penal pentru profanarea simbolului de stat.

"Era un steag care stătea de 10 ani acolo în depozit, şi ce s-au gândit ele, că este rupt şi au pus gunoiul pe dânsul şi au dus la gunoişte. Nu s-au gândit că fac o faptă urâtă şi că se pedepseşte prin lege, din neştiinţă au făcut", a menţionat Rotaru Ion, directorul gimnaziului "Mihail Sadoveanu" din oraşul Cupcini.

"Pe cazul dat a fost pornit un proces penal, făptuitorii au fost stabiliţi şi identificaţi. Persoanele au fost chestionate, au fost efectuate cercetări la faţa locului drapelul a fost ridicat", a precizat Denis Plohoi, şef-adjunct urmărire penală IP Edineţ.

Localnicii sunt dezamăgiți de gest:

"Nu-i corect
- De ce?
- E un simbol al Moldovei, cum să ducă gunoiul în el".

"Este vorba de o faptă negândită. Este o profanare a simbolului statului".

Primarul oraşului spune că a organizat câteva întruniri cu pedagogii unde a vorbit despre respectarea simbolurilor statului.

"Colectivul instituţiei este bun, profesorii sunt patrioţi, ca şi directorul. Este un caz trist care s-a întâmplat din neatenţie", a declarat Ivan Ostavciuc,  primarul oraşului Cupcini.

Nu este primul caz de profanare a steagului. La una dintre manifestaţiile organizate de PPDA, liderul formațiunii, Andrei Năstase, a fost surprins cu drapelul înfășurat în jurul șoldurilor. Iar la începutul anului, un bărbat a dat foc tricolorului de la Arcul de Triumf din Chişinău.

Profanarea simbolurilor de stat se pedepseşte cu amendă de peste 50 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau chiar cu un an de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu