Au pornit la drum având acte false pentru vehicule. Ce le-a spus şoferii poliţiştilor de frontieră

Doi moldoveni sunt documentaţi pentru că au vrut să treacă frontiera de stat cu acte false. 

În primul caz, a fost oprit un microbuz, cu plăcuțele de înmatriculare poloneze. Şoferul, originar din satul Colicăuți, raionul Briceni, se deplasa la o distanță de cinci metri de la linia de frontieră, în apropierea satului Grimăncăuți. 

În urma verificărilor, au apărut suspiciuni la autenticitatea ștampilei privind trecerea reviziei tehnice pentru anii 2018-2019. Ca urmare, s-a constat că microbuzul nu a fost supus testării auto complexe.

Interogat, bărbatul de 38 de ani a declarat că nu cunoaște despre cele depistate. 

Unui alt moldovean i s-a tergiversat autorizarea trecerii frontierei de stat deoarece asigurarea auto Cartea Verde nu avea elementele de protecție. Incidentul a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Sculeni. 

Şoferul a declarat că și-a cumpărat automobilul din Lituania prin intermediul unui conațional în vârstă de 27 ani. Cel din urmă i-a transmis-o cu setul de documente, fără să bănuiască ceva. 

Actele au fost transmise spre expertiză. Cercetările sunt încă în proces până la stabilirea tuturor circumstanţelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu