AU PERMIS SĂ FIE DISTRUSE! Mai mulţi şefi au fost suspendaţi din funcţie (VIDEO)

Embed:

Cinci şefi de ocoale silvice şi inginerul-şef al Întreprinderii Silvice Edineţ au fost suspendaţi din funcţie. Ei sunt bănuiţi că împreună cu pădurarii au admis tăieri ilicite de păduri în proporţii deosebit de mari. Inspectorii gărzii forestiere ai Agenţiei "Moldsilva" au identificat încălcări de acest gen la Otaci, Edineţ şi Briceni.

În urma verificărilor, în cantonul nr.5, ocolul silvic Otaci au fost depistaţi 550 de metri cubi de lemn din tăieri ilegale.

"E ceva ieşit din comun. Un metru cub de lemn pe care îl avem în vânzare astăzi costă 750 de lei", a spus inginerul la Întreprinderea Silvică Edineţ, Vasile Starodub. 

Potrivit preşedintelui comisiei de revizie, în organizarea şi comiterea acestor acțiuni ar fi implicaţi pădurarii şi şefii ocoalelor silvice.

"De regulă sunt sacrificaţi arbori cu dimensiuni mari, care necesită multi timp pentru tăiat, pregatit, încărcatul, aşa ceva este imposibil să fie infăptuit de persoane din afară", a declarat preşedintele comisiei de revizie, Iurie Anton.

Unii pădurari au refuzat să discute la acest subiect. Alţii spun, însă, că nu au ştiut că cineva taie ilegal copaci pe sectorul lor.

"Nu am ştiut. La fiecare copac nu poţi să stai, să dormi sub dânsul. Mai alesc când te înconjoară pentru că suntem lângă traseu şi atâtea sate sunt în jur", a spus pădurarul de la ocolul silvic Ocniţa, Margareta Rusnac.

Reprezentanții Agenţiei "Moldsilva" spun că, după ce membrii comisiei de revizie îşi vor încheia activitatea, materialele vor fi trimise în instanţă.

"Materialele vor fi îndreptate către organele respective în funcție de competența lor, fie că va fi Procuratura, fie că va fi CNA-ul, sau fie că va fi Ministerul de Interne. Este la un nivel de sistem și este foarte și foarte grav ce se petrece pe alături în unele gospodării și secții", a declarat directorul Agenția "Moldsilva", Iurie Apostolachi. 

Comisia de revizie va activa până în data de 15 mai. Potrivit directorului Agenţiei Moldsilva, angajaţii care vor fi găsiți vinovaţi de admiterea acestor ilegalităţi vor fi sancţionaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu