Au omorât un consătean, i-au dat foc, iar rămăşiţele umane le-au îngropat. Patru inculpaţi din Puhăceni, pe banca acuzaţilor

Embed:
Cauza penală de învinuire a patru locuitori ai satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, unul dintre care este acuzat de omorul intenţionat al unui consătean, iar ceilalţi trei - de favorizarea la comiterea infracţiunii, a fost expediată în instanţa de judecată.

Potrivit procurorilor, tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. Unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit confecţionat artizanal, aplicându-i victimei o lovitură în inimă. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neânsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

Până a fi reţinut, individul care a înjunghiat victima a comis şi o altă infracţiune gravă într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o domnişoară, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului.

Potrivit procurorilor, acesta a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Toţi patru inculpaţi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 44 de ani şi-au recunoscut integral vina.

Dacă va fi găsit vinovat de omorul intenţionat al unei persoane şi huliganism agravant, unul dintre inculpaţi riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţie pe viaţă, iar complicii acestuia – până la 3 ani îchisoare. De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să achite şi cheltuieli judiciare de 8.538 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu