Au obținut ilegal peste 28 de milioane de lei din jocuri de noroc online. Cum a fost posibil aşa ceva (VIDEO)

Îşi câştigau banii ilegal, din jocurile de noroc online. Este vorba de administratorul unei societăţi comerciale şi alte câteva persoane care urmează să apară pe banca acuzaţiilor.

Potrivit Procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, grupul infracţional lucra după o schemă bine gândită.

Prin intermediul sistemelor de comunicaţii şi plăţi electronice, aceştia spălau bani în proporții deosebit de mari.

În urma investigaţiilor demarate de către forţele de ordine s-a constatat că indivizii şi-au început activitatea încă din luna ianuarie a anului 2014. Timp de 3 ani, aceştia au obţinut un profit de 28 de milioane de lei.

Pentru a ascunde originea ilicită a veniturilor ilegale, banii erau încasaţi în lei moldovenești, iar mai apoi convertiţi în euro și dolari SUA. Ulterior, aceştia erau transferați în instituțiile bancare din Germania și Liechtenstein.

În cadrul urmăririi penale în vederea recuperarii prejudiciului, au fost puse sub sechestru mijloace financiare, în sumă de 8 milioane de lei, bunuri imobile și mobile care aparțin învinuiților, inclusiv 4 autoturisme de lux și cote părți din apartamente și loturi de teren.

Toate aceste activități constituie monopol de stat.

VEZI VIDEO PE CANAL 3.MD.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu