Au "mușcat" din mâna escrocilor. "Qnet", o NOUĂ PIRAMIDĂ FINANCIARĂ care FURĂ banii moldovenilor

Embed:

Sute sau chiar mii de moldoveni, dornici de a se îmbogăţi peste noapte, au rămas faliţi sau cu datorii la bănci. Asta după ce au fost atrași de rude sau prieteni într-o piramidă financiară, care activează sub paravanului unei companii de vânzări directe. Escrocii le promiteau viitorilor parteneri câştiguri de mii de euro pe săptămână.

Important era ca noii veniţi să cumpere, de la companie, bunuri de cel puțin 2.000 de dolari. Urmăriţi un reportaj realizat de colegii noştri de la emisiunea "Moldova, ţară de minune"

Printre cei care au "mușcat" din momeala escrocilor este şi Nicolae Caraman. Bărbatul a fost atras de cel mai bun prieten într-un proiect denumit "Qnet".

"Bani gheaţă, în timp de un an nu o să ştii ce să faci cu banii. Ca să mă înregistrez la ei trebuie să fac o cumpărătură de la 2 mii de dolari în sus", a povestit Nicolae Caraman. 

Ulterior, Nicolae trebuia să convingă alte două persoane să cumpere de la "Qnet" bunuri de 2.000 de dolari. Pentru asta, urma să fie răsplătit cu 250 de dolari. Cei din urmă trebuiau să facă acelaşi lucru şi tot aşa mai departe. În funcţie de numărul de persoane atrase, veniturile lui Nicolae urmau să se majoreze considerabil.

"Îi chemi pe toţi care mai apropiaţi, când vezi că nimeni nu este de acord şi înţeleg că este piramidă, prinzi a chema pe care nimereşti. - Pe cine ați chemat ? Soţia şi un fin de al meu", a spus Caraman. 

Cei doi parteneri a lui Nicolae nu au mai reușit să atragă alți naivi în schemă. Așa că iluzia unei vieți frumoase, pe care şi-o imagina bărbatul, precum şi banii s-au dus pe apa sâmbetei. Ca să ajungi să discuţi cu reprezentanţii companiei "Qnet" este nevoie de recomandare.

Aşa-numita schemă de îmbogăţire funcţionează în felul următor:

"Ni se dă un venit lunar de 6.825. Cum vi se pare un așa venit lunar? Destul de bun. – Dar la noi merge cu o dezvoltare mult mai rapidă, cât de repede merge dezvoltarea".

Iar la urmă eşti informat că trebuie să cumperi tot felul de cristale, ceasuri, suplimente alimentare și alte lucruri ciudate scumpe.

"Când auzi nişte cifre fantastice asta este primul indicator că aici ceva nu este normal", a spus expertul economic, Sergiu Certan. 

"Qnet" a ajuns în vizorul poliţiştilor anul trecut. Dosarul penal în care figurau cel puțin cinci mii de victime a fost clasat. Procurorii au inițiat o nouă cauză penală.

"S-a dispus o urmărire penală pe faptul escrocheriei adică dobândirea prin înşelăciune şi abuz de încredere a banilor altor persoane", a spus şeful de secţie de la Procuratura Generală, Viorel Morari. 

Moldova este invadată acum de oficiile escrocilor de la "Qnet".

"Eu sunt foarte nervoasă am să ridic aspru întrebarea asta din cauza la multe persoane care nu știu a vorbi corect din cauza asta compania suferă. De asta s-a deschis oficiu să-i ajutăm să vorbească corect să nu facă din produsele Qnet o piramidă", a pus directorul oficiului Qnet din Moldova, Valeria Răilean. 

Compania "Qnet" a fost fondată în 1998, în Hong-Kong. Catalogată drept piramidă financiară, aceasta a fost interzisă în mai multe țări ale lumii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu