AU MURIT ÎNECAŢI: Numărul tragediilor produse la scăldat a crescut proporţional

Embed:

Numărul tragediilor produse la scăldat a crescut proporţional cu temperaturile de afară. Doar ieri, în lacurile şi râurile din ţară s-au înecat patru oameni, între care şi un copil. Primul caz s-a înregistrat în prima parte a zilei de sâmbătă în satul Grăseni, raionul Ungheni. Câţiva tineri au alertat salvatorii după ce un prieten de-al lor cu care erau la scăldat nu a mai ieşit din apă.

Câteva ore mai târziu, un cuplu a sesizat poliţia cu privire la dispariţia fiului de opt ani. În urmă căutărilor, oamenii legii au găsit hăinuţele acestuia pe malul Răutului.

La faţa locului au fost chemaţi scafandrii, care au recuperat corpul neînsufleţit din apele râului.

"Un alt caz a fost înregistrat în apropiere de localitatea Briceni, o persoana, identitatea căreia nu este stabilită de asemenea s-a înecat la scăldat. Lucrările de căutare au fost efectuate în seara zilei de ieri şi urmează să continue astăzi pentru a recupera cadavrul bărbatului", a spus ofiţerul de presă al IGSU , Liliana Puşcaşu,

Tot ieri, un bărbat, de 37 de ani, din satul Molovata Noua, raionul Dubăsari, a fost înghiţit de apele Nistrului. Potrivit poliţiei, victima a plecat de dimineaţă la pescuit. Rudele au pornit în căutarea lui, iar corpul neînsufleţit al acestuia a fost scos din ape de salvatori. Pentru a evita astfel de tragedii, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă oamenilor să se abţină de la consumul de băuturi alcoolice înainte de a intra în apă şi să se scalde doar în locuri special amenajate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu