Au minţit cu neruşinare, dar au fost prinşi. Patru şoferi s-au ales cu procese verbale (FOTO)

Patru tentative de contrabandă cu ţigări au fost stopate de vameşi la frontiera moldo-română. Este vorba despre posturile vamale Sculeni şi Giurgiuleşti-Galaţi.

Primul caz de trecere ilegală a ţigaretelor, a fost înregistrat pe segmentul de ieşire din ţară a postului vamal Sculeni.

Cele peste 3.500 de ţigarete, marca Winston-Blue, au fost ascunse într-un automobil model Toyota-Camry, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova. Conducătoarea auto, o moldoveancă în vârstă de 35 de ani, a declarat controlului vamal, în mod verbal, doar lucruri personale, menţionând că nu are nimic altceva de declarat.

Un alt caz de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera de stat, a fost stopat de către angajaţii aceluiaşi post vamal, în după-amiaza zilei de vineri.

Circa 3.000 de ţigarete "Winston- Blue" şi "Temp", au fost descoperite în rezervorul de benzină al unui autoturism de model BMW-316, cu numere de înmatriculare în judeţul Vaslui, România. La fel ca în primul caz, conducătorul auto, cetăţean român, nu a declarat şi a ascuns controlului vamal, produsele de tutungerie.

Un alt caz a fost înregistrat la pista de ieşire din ţară a postului vamal "Ungheni-Sculeni".  Şoferul, un cetăţean moldovean, a declarat doar lucruri personale, însă în urma efectuării controlului au fost depistate circa 6.000 de ţigarete "Rothmans" cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

De asemenea, la punctul de trecere a frontierei "Giurgiuleşti-Galaţi" ,vameșii au depistat alte 6.000 de ţigarete marca "Ritm" şi "Ashima" cu timbru de acciz al RM. Lotul de ţigarete a fost ascuns în locuri special amenajate, sub aripa din faţă, a unui automobil de model "Renault Laguna", condus de către un cetăţean moldovean.

Valoarea totală a celor 4 loturi de ţigarete tăinuite şi nedeclarate controlului vamal, este de peste 3.000 de euro.

Drept urmare, pentru ilegalităţile comise, loturile de ţigarete au confiscate, iar pe numele conducătorilor auto au fost întocmite procese verbale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu