Au luat peste 8 milioane de lei pentru lucrări fictive. Trei persoane, inclusiv primarul din Chioselia Rusă, reţinute de PCCOCS

Embed:

Primarul satului Chioselia Rusă din raionul Comrat, conducătorul unei întreprinderi din Chișinău, specializată în construcții inginerești și fratele acestuia care este diriginte de șantier au fost reţinuţi de PCCOCS. Aceştia sunt acuzaţi de delapidarea mijloacelor bănești din Fondul Ecologic.

Potrivit informaţiilor, în perioada anului 2016, compania a fost desemnată câștigătoare în cinci licitații publice desfășurate de către primăriile din satele din sudul republicii. Valoarea totală a acestor contracte fiind de 41 de milioane de lei.

Conform contractului, firma urma să construiască de apeducte, canalizari, stații de pompare și purificare.

Însă, cei trei au avut alte planuri, dorind să obţină 7,23 de milioane de lei din Fondul Ecologic, bani care erau destinaţi pentru implementarea unui proiect local de construcție a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și purificare în satul Chioselia Rusă.

Schema infracțională pusă în aplicare consta în falsificarea actelor de recepție a lucrărilor executate. Altfel spus, firma a luat bani pentru lucrări pe care nu le-a executat.

Mai mult decât atât, au admis şi cheltuieli suplimentare, nejustificate, în valoare de 1.780.000 de lei. 

Concomitent PCCOS a ridicat documente din alte patru primării din sudul ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu