Au lăsat inscripţii unioniste la intrarea în Găgăuzia şi au încercat să se ascundă în Comisariatul de Poliţie din Cimişlia FOTO

Postamentul de la intrarea în Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia a fost vandalizat, azi dimineaţă, de trei persoane. Grupul a inscripţionat mesaje unioniste, „România Unire” şi „România Mare”, cu vopsea spray. Despre aceasta a anunţat Valerii Ianoglo, adjunctul başcanului Găgăuziei, citat de Gagauzlar.md.

Incidentul s-a produs în jurul orei 6.00. Potrivit oamenilor legii, este vorba despre doi bărbaţi din oraşul Ialoveni şi unul din satul Borceag, raionul Cahul. Aceştia au fost observaţi de preşedintele raionului Comrat, Vitalii Aladov, care circula în acel moment pe şoseaua din regiune. Ultimul s-a oprit şi le-a făcut observaţie, însă cei trei au scos bâtele de baseball şi au început să-l ameninţe, apoi au urcat în maşină şi au plecat în direcţia oraşului Cimişlia, unde au încercat să se ascundă în Comisariatul de Poliţie local.

Doi dintre bărbaţi au fost reţinuţi îndată de către poliţiştii din Găgăuzia, iar al treilea a fost predat după scurte negocieri.

Potrivit adjunctului lui Formuzal, unul dintre tineri avea un comportament agresiv, spunea că are carnet de membru al PL şi că în "Moldova locuiesc români, iar găgăuzii ca naţiune nu există".

În acest moment, cei trei reţinuţi se află în Comisariatul de Poliţie din Comrat.

Poliţiştii au depistat inscripții similare pe pereții staţiei de lângă crucea ortodoxă, de la marginea sudică a oraşului Comrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu