Au învăţat în SUA, dar preferă să lucreze în Moldova AFLĂ DETALII

Embed:

Deşi au învăţat în instituţiile din Statele Unite ale Americii au preferat să revină în ţară pentru a-şi împărtăşi experienţa. Vorbim despre aproape 200 de absolvenţi ai programelor de studii americane, care au participat la cel de-al nouălea congres al absolvenţilor SUA în Moldova. Cei mai buni absolvenţi ai anului au fost premiaţi de către ambasadorul Statelor Unite la Chişinău.

Participanţii la programele de studii americane spun că deşi această experienţă le-a schimbat viaţa, şi-au dorit să se întoarcă în ţară. Sistemul de învăţământ american este unul mai liberal decât cel moldovenesc, mai spun ei.

Potrivit organizatorilor Congresului, foarte puţini dintre cei care beneficiază de schimbul de experienţă rămână în SUA. Cei mai mulţi revin în Moldova şi sunt membri activi ai societăţii.

"Avem absolvenţi în toate structurile majore ale Republicii Moldova, şi în structurile de stat, şi în organizaţii nonguvernamentale", susţine Daniela Muca, director executiv al Asociaţiei pentru dezvoltare creativă.

În Moldova sunt peste 3000 de absolvenţi ai programelor de studii americane, finanţate de către Guvernul SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu