Au introdus în ţară marfă de contrabandă de circa 2 milioane de lei. Patru bărbaţi, pe banca acuzaţilor

Patru bărbați care au introdus în țară, din Cernăuți, marfă de larg consum în sumă de aproape 2 milioane lei, fără ca însă să treacă controlul vamal, au fost trimişi pe banca acuzaţilor.
 
Reținerea și trimiterea lor în judecată de către procurorii a fost posibilă după ce aceștia au comis fapta de contrabandă pentru a doua oară. În ambele cazuri, suspecţii au traversat frontiera vamală prin segmentul verde din extravilanul satului Larga, Briceni.
 
În primul caz, în octombrie 2018, bărbaţii au eludat controlul vamal prin segmentul menționat, cu un Nissan Patrol, în care au transportat mărfuri în valoarea vamală (care e mult mai mică decât cea de piață) de peste 760.000 de lei. Însă, în ziua imediat următoare, după ce au depozitat marfa într-o gospodărie din aceeași localitate, aceasta a fost depistată și ridicată de către vameşi.
 
În cel de-al doilea caz, în aprilie 2019, bănuiţii au comis fapta penală deja cu două autovehicule: Nissan Patrol și Mercedes 410D. Valoarea vamală a mărfii, de această dată, depășea suma de 1.100.000 de lei. Făptașii au depozitat-o în aceeași localitate, însă în altă locație, într-un depozit. Marfa a fost depistată și ridicată de către oamenii legii, de asemenea, în ziua imediat următoare.
 
Făptașii, cu vârstele cuprinse între 23 și 35 de ani, au declarat că au transportat marfa ilegal cu scop de comercializare. Marfa era de larg consum: produse industriale, piese, încălțăminte, îmbrăcăminte etc. Atât marfa, cât și autovehiculele au fost ridicate, iar procurorii vor solicita în instanță și confiscarea lor.
 
Dacă vor fi găsiți vinovați de instanța de judecată, bărbaţii riscă de la 3 până la 10 ani de închisoare. Până la pronunțarea sentinței, procurorii au solicitat și au obținut pentru aceștia interdicția de a părăsi țara.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu