AU ÎNCEPUT SIMULĂRILE LA BAC. Liceenii claselor a 12-a au susținut prima probă

Embed:

Zi plină de emoţii pentru elevii claselor a 12-a, care au simulat examenul la limba română. Testarea a fost organizată în condiții similare celor din centrele de BAC, iar tinerii au avut ocazia să vadă cât de pregătiţi sunt.

"Testele pentru simularea bacalaureatului au ajuns în aceasta dimineața, prin e-mail, la administrația liceului. Astfel niciun elev sau profesor nu știe ce se conține în acestea. Ulterior, testele sunt printate şi ajung pe banca fiecărui absolvent."

După ce a văzut testele, directoarea liceului Mihai Viteazul a spus că itemii au fost accesibili.

"Ei singuri vor să-şi pună la cântar competenţele, cunoştinţele pe care le-au acumulat pe parcursul acestor ani. Începutul a fost unul bun, din cei 77 toţi 77 de absolvenţi sunt prezenţi cu dispoziţie bună", a spus Nelly Berezovschi, directoarea liceului "Mihai Viteazul".

Ca şi în anii precedenţi, testele au fost elaborate din trei subiecte. Elevii au stat singuri în bancă şi avut la dispoziţie trei ore ca să rezolve testul.

"Nu a fost greu dar au fost unele chestii la care nu ne-au aşteptat să le întâlnim. De exemplu la caracterizarea de personaj a fost baremul structurat altfel, decât la testele precedente şi asta ne-a pus un pic în gardă."

"Eu socot că testul este unul accesibil, noi am frecventat orele, profesorii au făcut tot posibilul ca să ne dea toată informaţia de care avem nevoie."

"Probabil ar trebui să lucrez asupra lecturii fiind că acesta este un aspect important pentru un elev la examenul de bacalaureat."

"- Poezia un pic complicată, dar ne descurcăm.
- Ce ţi-a părut cel mai complicat la această poezie?
- A, diferite figuri de stil care au fost mai puţin accesibile decât altele."

Printre cei care au fost la simulare se numără şi Nicolae Ducal. Elevul a fost eliberat de la susţinerea examenelor la limba engleză şi chimie, iar pentru cel la limba română vrea punctaj maxim.

"Sunt eliberat de două examene de bacalaureat urmând să susţin doar matematica şi limba română. Ne-am pregătit foarte mult pentru examenul de bacalaureat, iar astăzi ne-am testat cunoştinţele", a zis Nicolae Ducal, elev.

Potrivit Comisiei Naționale de Examene, testul de simulare a examenului de bacalaureat a avut loc în 289 de licee, 43 de colegii şi centre de excelenţă din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu