Au început să fure și în biserici! Care sunt locurile în care hoții de buzunare activează cel mai des

Embed:

Magazinele, pieţele şi chiar bisericile au devenit în această perioadă locurile ideale unde hoţii de buzunare intră în acţiune.

De sărbători, poliţiştii au primit tot mai multe sesizări de la oamenii care au devenit victimele pungaşilor.

Cel mai des, ţinta infractorilor au fost portofelele, bijuteriile şi telefoanele lăsate la vedere în spaţiile aglomerate și în lăcaşurile sfinte

Poliţiştii susţin că furturile în biserici reprezintă un fenomen nou pentru ţara noastră. Hoţii îi buzunăresc cel mai des pe bătrâni, care vin la slujbe.

"Totuşi, hoţii au devenit mai inventivi şi mai obraznici, permițându-și să fure chiar în asemenea locuri. Ei încearcă pe alte căi necunoscute încă, care nu sunt acoperite de alte persoane, să fure, să sustragă bunurile personale", a precizat Daniel Mazepa, specialist Direcţia Ordine Publică a IGP.

Potrivit poliţiei, hoţii acţionează în grupuri, după metode clasice bine stabilite. De exemplu, unul dintre infractori distrage atenţia victimei, iar altul sustrage rapid bunul şi îl dă mai departe celui de-al treilea hoţ.

Oamenii sunt sfătuiţi să fie mai vigilenţi în locurile publice. Poliţiştii recomandă femeilor să poarte geanta mereu închisă, iar bărbaţii să-şi ţină portofelele în buzunare interioare şi nu în spatele pantalonilor.

"Dacă aţi simţit că aţi fost bruscat într-un spaţiu public, într-un transport public, imediat, analizaţi oamenii, comportamentul celor din jur. Se prea poate că a-ți fost bruscat intenționat, astfel verificaţi- vă imediat lucrurile personale", a adăugat Daniel Mazepa.

Iată ce spun oamenii despre acest fenomen:

"Mă strădui portmoneul să fie la mine, nu în palton. Deci, mă stărui să fiu atentă la geantă."

"N-am păţit niciodată. Sunt foarte atentă la lucrurile astea."

"De prins şi de tăiat mâinele, aşa cum făceau turcii. Atunci se vor gândi să bage sau nu mâna în buzunar."

Potrivit poliţiei, în perioada sărbătorilor de iarnă au avut loc 36 de pungăşii, iar 56 de maşini au fost sparte. Prada hoţilor au fost autoturismele parcate în locurile slab iluminate şi care nu aveau sisteme de alarmă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu