Au început pregătirile de BAC. Ce sunt gata să facă părinţii ai căror copii au de susţinut examene

Embed:

Cei mai responsabili elevi au început pregătirile pentru examenele de bacalaureat, cu aproximativ două luni până la acestea. Pentru a fi siguri că au făcut totul pentru ca odraslele lor să susţină cât mai bine examenele, părinţii sunt gata să plătească pentru orice fel cursuri, inclusiv pentru cele care nu sunt neapărat utile.

Madlene Zaharia învaţă în clasa a 12-a la Liceul "Onisifor Ghibu" din Chişinău. Pentru a fi într-o formă excelentă la examenele de bacalaureat, ea s-a înscris la cursuri de îmbunătăţire a memoriei.

"Fac cursuri suplimentare la matematică, la limba română, citesc multă literatură şi cursuri suplimentare la engleză în afara şcolii. Îmi trebuie foarte mult chestia asta cu memorarea la mai multă informaţie pentru că o să am nevoie în viitor", a spus eleva Madlene Zaharia. 

Pentru un curs, care durează 20 de ore, ea va plăti 1600 de lei. Astfel de tehnici îi atrag şi pe elevii care vor susţine examenele în alţi ani:

"Noi avem memorie operativă, atunci când trebuie să realizăm un anumit lucru."

"Eu sunt în clasa a zecea, prima treaptă liceală. Eu moral deja mă pregătesc pentru bac, deoarece ştiu că timpul trece repede şi degrabă o să-l am şi eu."

"Am nevoie să vorbesc mai uşor, să scap de stres, să aleg lucrurile cele mai primordiale în viaţă."

"Elevii sunt învăţaţi să gândească, să mediteze, să memoreze informaţia. Aceste abilităţi nu sunt cultivate în şcoală, dar ele sunt absolut necesare copiilor de la vârsta de şapte ani", a spus organizatoarea cursurilor, Galina Lișan. 

Şi universităţile oferă cursuri în cadrul şcolilor duminicale.

"Avem la matematică cursuri care-s cele mai frecventate, avem mai mult de 100 de elevi, care vizitează. Avem la chimie, avem la desen artistic şi la fizică", a spus şeful de secţie la Universitatea Tehnică din Moldova, Gheorghe Ceban. 

Lecţiile de la universităţi sunt gratuite şi pot fi frecventate până în ultima sâmbătă a lunii mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu