Au început lucrările de demolare a blocului de pe strada Uzinelor, afectat de incendiu (FOTO)

A început demolarea depozitului din Chişinău care ars ca o torţă acum patru ani. E vorba despre imobilul de pe strada Uzinelor, un real pericol pentru trecători. Cu ajutorul unei autospeciale sunt demolate etajele patru și cinci.

Întâmplător sau nu, dar lucrurile au început să se miște din loc, după ce acum o lună echipa noastră de filmare a realizat un reportaj despre pericolul pe care-l prezintă clădirea. Un pilon din beton împiedica accesul şoferilor în zonă. 

"Demult noi am așteptat, dar ei deja vreo trei ani de când s-au apucat și aici nici drumu, nici mașinile nu pot să treacă, e tare periculos".

"Trebuie ceva de făcut că degrabă, patru ani cum s-a întâmplat. Așteptăm și noi ceva că vedeți cum și pentru rutiere e greu și mașini tot, drumul la noi merge și din sta vin".

"Nu se poate de trecut, aici cade tot ce vrei, gardurile acestea ajung până în stradă când vântul este puternic".

Agentul economic urmează să demoleze etajele patru şi cinci, care au fost grav avariate, iar apoi ar putea fi analizată posibilitatea ca imobilul să fie reconstruit. Consilierului primarului Capitalei, Tudor Gîrbu, spune că toate cheltuielile vor fi asumate de agentul economic ce gestionează clădirea, dar despre costuri acesta a refuzat să ofere detalii.

În noiembrie 2016 pe strada Uzinelor în depozit a izbucnit un incendiu în care şi-au pierdut viaţa un pompier de 28 de ani și o angajată a uzinei, o femeie de 44 de ani. 

Acest incendiu a fost cel mai mare din ultimii 40 de ani. La intervenţie au participat 22 de autospeciale cu un efectiv de 110 persoane. Pompierii au luptat peste 30 de ore cu flăcările care au afectat peste patru mii de metri pătraţi. Expertiza a stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs din cauza utilizării necorespunzătoare a aparatelor de încălzire.

loading...

Lasă un comentariu