Au gătit delicii italiene şi le-au împărţit bătrânilor din Răzeni. Opt tineri cu nevoi speciale au participat la un master class

Embed:

Opt tineri cu nevoi speciale, care vor să ajungă mari bucătari au participat la un master class, alături de trei "şefi". Într-o cantină socială din satul Răzeni, raionul Ialoveni, aceştia au gătit delicii italiene pe care le-au împărţit ulterior bătrânilor din localitate.

Evenimentul a fost organizat de o asociaţie obştească, care de patru ani îi ajută pe asemenea tineri să-şi găsească un job.

Printre şefii care şi-au împărtăşit secretele culinare a fost şi Alexandru Julavschi, cel mai bun bucătar din ţară desemnat anul trecut.

"Îmi place să-i ajut pe acei care vor să învețe. Pentru mine nu contează cu cine gătesc. Văd în ochii lor dorința arzătoare de a învăța ceva nou, de aceea ne aflăm aici", a menţionat Alexandru Julavschi, bucătar-şef.

Tinerii au ascultat cu atenție sfaturile bucătarilor renumiţi şi spun că experienţa alături de ei a fost una inedită:

"Îmi place foarte mult. Acești bucătari sunt foarte buni și noi învățăm lucruri noi de la ei".

"Pare ușoară, interesantă și cred că o să învăț lucruri frumoase, iar prin această, iar după voi face și acasă".

"Da, foarte mult îmi place să ajut fetele la bucătărie. Să gătesc îmi place foarte mult. La curățit cartofi, mâncare la bătrâni facem". 

Pe lângă faptul că studiază aici meseria, după lecţii, studenţii duc bucatele pregătite bătrânilor din sat:

"Îmi place, bătrânii sunt mulțumiți. Mă mulțumesc că ei sunt fericiți. Sunt fericiți când au o gură de pâine pe masă".

"E foarte plăcut, foarte bine. Gustoasă, gustoasă. O aștept, clar că o aștept". 

Din 2015, peste 80 de tineri cu nevoi speciale au absolvit cursurile culinare din Răzeni, iar jumătate dintre ei sunt angajați deja în câmpul muncii.

”Este foarte important ca tinerii, în special cu dizabilități, să-și găsească un loc de muncă și cineva să-i ghideze în procesul de angajare. Prea puțini angajatori sunt deschiși să le ofere un loc de muncă”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu