Au găsit formula succesului. Foști deputați comuniști spun de ce s-a reușit aprobarea mai multe proiecte

Embed:

Parlamentul a reușit să aprobe în doar două şedinţe de plen, din sesiunea de primăvară, mai multe proiecte de lege, pentru că unii deputați au renunţat la ambiții și orgolii. De această părere sunt cei 14 deputaţi, care au părăsit anul trecut fracţiunea parlamentară a PCRM şi au aderat la Platforma Social-Democrată.

Foștii deputați comuniști spun că legislativul are o agendă ambițioasă în sesiunea de primăvară. Ei speră că proiectele de lege importante, care au fost elaborate, se vor bucura de sprijinul unui număr mare de legislatori. 

"Ne-am expus foarte clar că vom contribui și la promovarea legilor bune care până acum au fost stopate din cauza câtorva orgolii sau ambiții. Vom fi activi în promovarea reformelor, vom fi concreți și vom face tot posibilul ca ceea ce am promis alegătorilor ca să fie într-adevăr îndeplinit", a declarat deputatul neafiliat Violeta Ivanov.

"Vom depune toate eforturile ca Republica Moldova să depășească acea criză social-economică, politică, depășirea semnalului că sîntem restanți codași și depășirea criticii pe care ne-o aduc partenerii noștri externi ", a spus deputatul Anatolie Zagorodnâi.

"În timpul apropiat urmează alte pachete de legi de reformă în domeniul justiției, în domeniul ordinii de drept și în alte domenii. Este foarte important că această majoritate parlamentară n-a pierdut timpul", a precizat Artur Reșetnicov.

Platforma Social-Democrată pentru Moldova a fost constituită, în decembrie 2015, de către fracțiunea parlamentară a PDM și de cei 14 deputați care au părăsit PCRM. Prima şedinţă a legislativului din sesiunea de primăvară a avut loc în 25 februarie şi se va încheia în iulie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu