Au găsit compromisul: Formuzal va renunţa la dizolvarea Adunării Populare

Embed:

Tensiunile de la Comrat au fost aplanate. Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, şi deputaţii Adunării Populare au ajuns la un compromis. Liderul de la Comrat a declarat că va renunţa la dizolvarea Adunării Populare, dacă aleşii vor modifica Legea bugetului.

La negocierile de duminică, care au durat mai bine de 3 ore, au participat başcanul Găgăuziei, deputaţi ai Adunării Populare, membri ai Executivului de la Comrat, primari, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale din regiune. Potrivit lui Ana Harlamenco, preşedintele Adunării Populare, discuţiile au fost aprinse.

"Am fost surprinşi de anunţul lui Formuzal, care a declarat că nu intenţionează să dizolve Adunarea Populară, deşi tocmai pentru aceasta a convocat primarii.  După trei ore de negocieri, başcanul şi-a dat acordul de a semna bugetul pentru 2012. La următoarea şedinţă a Adunării Populare, proiectul bugetului va fi examinat şi vor fi făcute modificările convenite de comun acord" a precizat preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei.

"Am negociat asupra celor patru poziţii şi, după cedări reciproce şi compromisuri am ajuns la consens. Voi semna Legea bugetului, care a fost adoptată, după care vom face modificările convenite", a specificat Formuzal.

Tensiunile în Găgăuzia au apărut acum câteva zile, din cauza bugetului autonomiei pentru 2012. Başcanul Mihail Formuzal a declarat că va iniţia procedura dizolvării înainte de termen a Parlamentului de la Comrat, dun cauza că bugetul local contravine Bugetului Republicii Moldova. În replică, preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Ana Harlamenco, a spus că va începe consultări cu membrii prezidiului Adunării şi cu primarii pentru demiterea din funcţie a lui Mihail Formuzal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu