AU FURAT MILIOANE! Doi angajaţi ai unei filiale bancare din Rîşcani vor sta la închisoare

Embed:

Contabilului şef-adjunct şi şeful depozitului de valori ai filialei teritoriale din raionul Rîşcani a Băncii de Economii vor sta la închisoare câte 5 ani şi patru luni.

Aceştia au fost recunoscuţi vinovaţi de delapidarea averii străine, săvârşită în proporţii deosebit de mari. Totodată, instanţa a dispus restituirea sumei pagubei materiale.

Procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii CNA, au stabilit că inculpaţii au elaborat o schemă criminală prin care, în perioada anilor 2007-2014, au reuşit să sustragă sume de bani ce aparţineau instituţiei financiare. Este vorba de 7.738.000 de lei, 50.450 de dolari şi 88.800 de euro, bani pe care ulterior i-au folosit în interese personale.

Potrivit procurorilor, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, inculpaţii au restituit o parte din mijloacele sustrase. Cu toate acestea, în scopul asigurării reparării prejudiciului cauzat prin infracţiune, procurorii au aplicat sechestru pe mai multe averi ale figuranţilor.

Procurorii, care au solicitat condamnarea celor doi inculpaţi la câte 9 ani de detenţie, anunţă că vor contesta sentinţa Judecătoriei Rîşcani, pentru că o consideră prea blândă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu