Au furat echipamentul hidrologic al Serviciului de Stat. Oare ce vor să facă cu acesta (FOTO)

Embed:

Alertă la Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Un post hidrologic automatizat amplasat în localitatea Nimereuca, raionul Soroca, a fost devastat. Echipamentul instalat a fost furat de persoane şi motive necunoscute.

"Acest post era cu o destinaţie specială, strategică, deoarece el informa despre unele cataclizme care se pot întâmpla pe râul Nistru.  Această informaţie era foarte utilă atât agriculturii în cazurile în care sistemele de irigare sunt instalate pe Nistru, atât cât şi  aprovizionarea cu apă a Chişinăului, a Sorocii", a spus şeful Direcţiei Hidrologie, Valeriu Cazac.

Staţia respectivă are menirea de a efectua măsurători hidrologice a nivelului, presiunii şi temperaturii apei râului Nistru pe sectorul dat şi a fost instalată cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Valoare estimativă a utilajului sustras constituie circa 10.000 de euro.

Ministerul Mediului a informat poliţia, iar aceasta a iniţiat o achetă. Ministerul Mediului îndeamnă ca făptaşii să returneze echipamentul preţios BENEVOL.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu