"Au fraudat Air Moldova cu șapte milioane de euro". PL a depus o sesizare la Procuratura Generală din Germania pe numele fugarilor Țopa și al lui Năstase

Embed:

Partidul Liberal a depus o sesizare la Procuratura Generală din Germania pe numele oligarhilor fugari Victor și Viorel Țopa și al liderului PPDA, Andrei Năstase.

Aceștia sunt învinuiți că, începând cu anul 2000, ar fi fraudat compania "Air Moldova" cu șapte milioane de euro, iar prejudiciul adus bugetului de stat s-ar ridica la 100 de milioane de euro.    

Anunțul a fost făcut pe Facebook de  președintele liberalilor, Dorin Chirtoacă. La sfârșitul lunii ianuarie, liderul PL declara că Victor Țopa, care în anul 2000 era ministru al Transporturilor, şi finul său de cununie Andrei Năstase, l-au mințit pe președintele de atunci, Vladimir Voronin, că aduc investitori din Germania la "Air Moldova", ca într-un final compania să încapă pe mâna lui Țopa.

Ulterior, cei doi au fost deconspirați.

"Air Moldova" a revenit în proprietatea statului. Ulterior, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dictat o despăgubire de 7,5 milioane de euro pentru Victor Țopa.

Năstase a comentat că informațiile oferite de Chirtoacă sunt trunchiate.

Între timp, fostul președinte al PL, Mihai Ghimpu, l-a dat în judecată pe Andrei Năstase. Liberalul a depus cererea la Judecătoria Chișinău cu sediul Centru.

Năstase este învinuit de Ghimpu că i-a lezat demnitatea, după ce a fost acuzat că a participat la devalizarea sistemului bancar din țară. Fostul lider PL cere ca Năstase să-și prezinte scuze, să dezmintă public informațiile și mai cere o despăgubire morală simbolică în valoare de doar un leu.

Solicitat de Publika TV, liderul PPDA a declarat că și el, la rândul lui, îi va acționa în judecată pe Mihai Ghimpu și pe Dorin Chirtoacă pentru uzurparea puterii de stat.

"Oriunde s-ar adresa ei, Ghimpu și Chirtoacă, iată această pereche eșuată a politicii, care vreme de zece ani și-a justificat dimensiunea publică, în mod steril bineînțeles, și cu fățărnicie unirea cu România ca scuză supremă a propriilor lor neputințe, sunt astăzi doar niște epave. Atât unul, cât și celălalt, nu știu astăzi ce să mai facă pentru a convinge oamenii că ei mai înseamnă ceva pentru această țară și că mai înseamnă ceva pentru speranțele noastre pentru a face schimbarea", a conchis președintele PPDA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu