Au fost identificaţi autorii exploziilor care s-au produs în oraşul Mahachikala

Embed:

Cinci zile de doliu au fost decretate în republica rusă Daghestan pentru victimele atentatelor, produse joi seara în oraşul Mahacikala. 13 oameni au fost ucişi în urma atacurilor sinucigaşe, comise, potrivit oamenilor legii, de un frate şi o soră, în vârstă de 23 şi, respectiv, 19 ani. Presa rusă scrie că cei doi fraţi făceau parte dintr-o grupare teroristă.

Atacatorii au fost identificaţi după rămăşiţele găsite în urma exploziilor. Oamenii legii spun că cei doi tineri planificau o diversiune majoră pe 9 mai, iar deflagraţiile de joi seara s-au produs prematur.

Potrivit medicilor, mai multe persoane din cele 109 rănite se află în stare gravă.

"Opt pacienţi se află în stare gravă şi sunt în secţia de operaţii, iar 12 oameni sunt în stare gravă, dar stabilă, şi au fost repartizaţi în diferite secţii ale spitalului", a precizat şeful adjunct al spitalului din Mahachikala, Sabibulla Abdullayev.

Exploziile au vizat postul de Poliţie Rutieră aflat la  intrarea în oraşul Mahacikala şi au avut loc la un interval de 20 de minute, la ora locală 22.26. Oficialii ruşi afirmă că puterea primei explozii a fost echivalentă cu 30 de kilograme de trotil, iar cea de a doua - cu 50 de kilograme. 

În urma primei deflagraţii, a izbucnit un incendiu puternic. A doua explozie s-a produs în apropierea aceleeaşi secţii de Poliţie, la puţin timp după sosirea echipelor de pompieri. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru terorism. Daghestan este o republică din componenţa Federaţiei Ruse, situată în zona Caucazului, cu populaţie majoritară musulmană, care se învecinează cu Republica Cecenia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu