Înregistrările video de pe camera instalată pe racheta Soiuz au fost făcute publice (VIDEO)

Embed:

Compania Roskosmos a publicat înregistrările video de pe camera instalată pe racheta Soiuz, care în data de 11 octombrie s-a întors pe Pământ din cauza unei probleme tehnice. Racheta, care transporta o capsulă cu doi astronauţi la bord, un american și un rus, a aterizat de urgență în stepele din Kazahstan.

Din fericire, cei doi nu au avut de suferit. După ce iniţial au acuzat Ucraina de sabotarea unei componente electronice, ruşii au fost nevoiţi să recunoască faptul că lansarea a eşuat din cauza montării greşite a rezervoarelor de combustibil.

Cei doi astronauţi, Aleksei Ovcinin și Nick Hague, urmau să completeze echipajul de pe Stația Spațială Internațională, care este format în prezent dintr-un astronaut american, unul german și un cosmonaut rus. Nu este prima dată când rachetele sau capsulele ruseşti se defectează.

La sfârşitul lunii august, un modul Soiuz de pe staţia spaţială a suferit o pierdere de oxigen din cauza unei avarii produse din de un tehnician rus şi neraportate înainte de lansare.

NASA va renunţa de anul viitor la serviciile Roskosmos.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu