Au fost desemnaţi cei mai buni atleţi din 2019. Cine sunt aceştia

Embed:

Zalina Petrivska şi Serghei Marghiev au fost desemnaţi cei mai buni atleţi din 2019 de către Federaţia Naţională de profil.

În acest an, Petrivska, care evoluează în proba de aruncarea ciocanului, s-a remarcat prin performanţa obţinută la un Turneu Internaţional ce a avut în Ucraina. La turneul de la Kiev,  moldoveanca a reuşit o aruncare de 72 de metri şi 84 de centimetri, acest rezultat i-a oferit şansă să obţină o cotă de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020.

Totodată, Petrivska s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de la Doha, obţinând cea mai mare performanţă din carieră. La turneul din Qatar, sportiva noastră a aruncat ciocanul la o distanţă de 74 de metri şi 33 centimetri.

La rândul său, Serghei Marghiev, cel mai bun rezultat l-a obţinut la Mondiale de la Doha, la fel în proba de aruncarea ciocanului. El s-a clasat pe locul 16, cu rezultatul de 74 de metri şi 28 de centimetri. Datorită acestor performanţe, cei doi atleţi vor putea reprezenta ţara noastră la Olimpiada de vară de anul viitor.

Soslan Marghiev a fost desemnat cel mai bun antrenor din 2019. 

Iuliana Dabija, care concurează în proba de triplu salt, s-a învrednicit de titlul "Talentul anului". În luna iulie, ea a câştigat medalia de bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku.

loading...

Lasă un comentariu