Au fost desemnați cei mai bogați oameni din lume. Cine este în fruntea clasamentului

Embed:

Sunt putrezi de bogați, iar averile lor se estimează la sume cu nouă zerouri. Revista financiară Bloomberg a publicat topul celor mai bogați oameni de pe Planetă.

Pentru al treilea an consecutiv cofondatorul Microsoft, Bill Gates ocupă prima poziție în top.

Deși este lider în rândul miliardarilor, averea americanului Bill Gates a scăzut cu 4,2 miliarde de dolari faţă de anul trecut. Cu toatea astea, pionierul tehnologiei de astazi este cel mai bogat om din lume și ține în conturi 85,6 de miliarde de dolari.

În ultimii 22 de ani a obținut acest titlu de 17 ori.

El este urmat în top de spaniolul Amancio Ortega, care are 80 de ani și este fondatorul grupului Inditex. Omul de afaceri deține o rețea de branduri cunoscute în lume cum ar fi Zara, Bershka, sau Massimo Duti și are peste cinci mii de magazine în 77 de țări.

Averea lui se estimează la 72,7 de miliarde de dolari.

Cu o avere de 66,6 miliarde de dolari, deja al doilea an ocupă locul trei în rândul bogaților, afaceristul american Warren Buffet.

În primii zece miliardari se află și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care și-a mărit averea cu peste 11 miliarde de dolari și se poziționează pe locul șapte.

Programatorul american deține 51 de miliarde de dolari.

Revista Bloomberg a inclus în top și 15 ruși printre care se numără Vladimir Potanin, cu o avere estimată 14,7 miliarde de dolari, Leonid Mikhelson cu 14,1 miliarde de dolari și Ghenadii Timcenko, care are 8,6 miliarde de dolari.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu