Au fost deconspiraţi. MOTIVUL pentru care trei moldoveni au rămas fără maşini la frontiera de stat

Embed:

Doi șoferi care conduceau automobilele în baza permisului de conducere fals au fost deconspiraţi la frontiera de stat. 

Primul caz a avut loc la ieșirea din țară prin punctul de trecere comun Palanca. Un moldovean conducea maşina înregistrată în regiunea transnistreană având un permis fals, eliberat de autoritățile ruse pentru categoriile A și B. Şoferul a declarat că în Federația Rusă a apelat la niște cunoscuți pentru a-i perfecta documentul şi l-a obţinut contra sumei de 200 de euro.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal. Acesta a refuzat să își continue călătoria şi a revenit în țară în calitate de pasager.

Totodată, un permis de conducere românesc fals a fost depistat de polițiștii de frontieră din Grimăncăuți. Şoferul care îl deţinea este locuitor al municipiului Chișinău. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că permisul ar fi eliberat pe numele unei persoane străine, dar nu cea aflată în punctul de trecere.

Moldoveanul de 30 de ani a spus că obţinut permisul din partea unui membru al familiei. În cazul dat, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, pentru constatarea tehnico-științifică. Şi automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Briceni până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, patrula de serviciu a depistat un moldovean care conducea un automobil radiat din circulație din 2016 și cu revizia tehnică falsă.

Conaţionalul a declarat că maşina a fost cumpărată acum un din Bălți, actele fiind perfectate de proprietar şi nu cunoaşte nimic despre cele depistate. 

Vehiculul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Briceni, iar bărbatul va fi pedepsit conform legii în vigoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu