Au fost alocate peste 66 de milioane de lei. 252 de şcoli şi grădiniţe din Capitală vor fi renovate până în septembrie

Embed:

252 de instituţii de învăţământ din Capitală vor fi renovate până la începutul anului şcolar. Din bugetul municipal au fost alocate peste 66 de milioane de lei pentru reabilitarea acoperișurilor, blocurilor sanitare sau a reţelelor inginereşti.

De asemenea, vor fi modernizate cantine, depozite alimentare şi vor fi schimbate mai multe geamuri. 

Potrivit informaţiilor prezentate de către autorităţile locale, în sectorul Botanica urmează a fi reparate 39 de instituţii de învăţământ. Este vorba despre patru licee, patru gimnazii şi 31 de grădiniţe, dintre care în patru instituţii lucrările au fost deja finalizate. Pentru aceasta se vor cheltui peste 23 de milioane de lei. 

În sectorul Buiucani vor fi reparate 15 instituţii de învăţământ. Mai exact, un liceu, 13 grădiniţe şi o instituţie extrașcolară. Costul lucrărilor se estimează la patru milioane de lei. Până acum, au fost reparate patru instituţii, iar alte 11 sunt în proces.

În sectorul Centru urmează să fie reabilitate 23 de instituţii de învăţământ, dintre care 15 sunt grădiniţe. Pentru acest sector, au fost alocaţi circa 4,4 milioane de lei. Deocamdată, doar în patru instituţii lucrările au fost finalizate.

La Ciocana vor fi reparate 19 instituţii, cele mai multe fiind grădiniţe. În total, aici, se vor cheltui peste 14,6 milioane de lei. Lucrările de reabilitare urmează să înceapă din această săptămână. 

În sectorul Rîşcani, din cele 37 de instituţii de învăţământ care urmează a fi reparate, lucrările au fost finalizate în 13 dintre ele. Pentru asta s-au alocat aproape 22 de milioane de lei.

Autorităţile muncipale dau asigurări că toate lucrările vor fi finalizate până în data de 25 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu