Au fost afişate REZULTATELE PRELIMINARE ale admiterii. Cele mai solicitate specialităţi din acest an

Finanțele, contabilitatea şi tehnologiile informaţionale sunt cele mai solicitate specialităţi de către absolvenţii care au depus dosarul pentru înmatricularea la Academia de Studii Economice din Moldova. Astăzi, instituţia a afişat rezultatele preliminare ale primei etape de admitere.

Tinerii au făcut cozi la panouri pentru a afla dacă se regăsesc în listele celor admiși în noul an de studii. 

Emoționăți, tinerii au stat cu sufletul la gură mai bine de o oră pentru a afla dacă au fost admiși la facultate. Majoritatea dintre ei au sperat că vor fi ajunge studenți la buget:

"Am depus la buget şi la contract. Am intrat la contract. Deja cum este, sperăm să fie bine. O să ne străduim să fim la buget anul viitor".

"Satisfăcută, contract, m-am aşteptat ca atare la buget, dar s-a primit contract".

"Sunt mulţumită că am intrat, poate că putem şi mai mult. Am intrat la contract".

Alături de viitorii studenţi au stat parinţii şi bunicii. Aceştia spun că indiferent de rezultate sunt dispuşi să achite taxa pentru studii:

"Nepoţica a intrat şi suntem bucuroşi. Mulţumiţi că şi la contract numai să stăm acasă".

”Avem emoţii şi dacă e satisfăcut copilul suntem satisfăcuţi şi noi.Succese pe viitor”.

Administrația ASEM susține că nici în acest an, instituţia nu duce lipsă de studenţi dornici să facă carte. În total, au fost depuse peste două mii de dosare.

"Şi în acest an, în ASEM au rămas solicitate specialităţile tradiţionale într-o măsură mai mare cea de finanţe, contabilitate, relaţii internaţionale, dar se simte o mică schimbare în favoare domeniului de tehnologii informaţionale. Un număr mult mai mare de cereri depuse la acest domeniu cum este tehnologii informaţionale, securitate informaţională", a declarat rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic.

Şi tinerii care au depus dosarele la Universitatea Tehnică au aflat astăzi rezultatele preliminare ale admiterii.

"Nu mi-a ajuns mai mult pentru buget, de acest lucru regret."

Conducerea instituţiei spune că la unele specialităţi au fost depuse doar câteva dosare.

Au fost depuse foarte puţine dosare la maşinile agricole, la utilaj de ambalare. la maşini şi sisteme de producţie. Cele mai cotate specialităţi sau programe de studii la UTM au fost tehnologii informaţionale, domeniul calculatoarelor”, a declarat rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan.

În data de şase august va începe turul doi de admitere în cele două universităţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu