Au fântână lângă casă, dar aduc apă cu găleata de la jumătate de kilometru depărtare AFLĂ MOTIVUL

Embed:

De doi ani în fântânile din Duruitoarea Veche, raionul Râşcani e mai mult mâl decât apă. Oamenii sunt nevoiţi să bată drumuri de trei kilometri într-o singură direcţie, ca să facă rost de o găleată de apă. Autorităţile locale că problema va fi soluţionată odată finalizarea construcţiei apeductului.

”De 3-4 ori scot pentru a umple căldarea şi aduc din timp pentru a se limpezi, că poate îmi trebuie şi la mâncare s-au la spălat vesela”, povestește o femeie. 

Aşa de doi ani cei 500 de locuitorii ai satului Duruitoarea Veche se luptă pentru o gură de apă. Cel mai greu le este vârstnicilor. Liuba Dubceac are 74 de ani şi cum fântâna de lânga casa ei este secată, trebuie să meargă la o jumătate de kilometru distanţă, la o altă fântână. Drumul dus-întors, cu o găleată de apă, bătrâna îl face într-o oră.

”Avem o lună de zile de când fântâna nu are apă. Până în octombrie noi nu avem apă, deacum în octombrie cum dau ploile, se mai adaugă apă. Poate aşa şi de la Dumnezeu îi dat”, spune bătrâna. 

Altora le este şi mai greu.

”La trei kilometri ne ducem să aducem apă, şi trebuie să rog pe un cumătru, pe un vecin, şi să mai plătesc pentru că omul nu mai vrea să aducă degeaba”, explică o altă persoană. 

Administraţia locală spune că problema va fi soluţionată până la sfârşitul anului, când este preconizată construcţia unui apeduct. 

Apa va fi adusă până la poarta omului de acolo fiecare ar trebui să o aducă în casă”, susține consilierul local Ludmila Pelin.

Adică pentru conectare oamenii vor trebui să plătească 2.000 de lei. Apeductul este construit pe bani europeni şi costă peste două milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu