Au demarat lucrările de marcaj rutier pe trecerile de pietoni. Părerile şoferilor şi ale pietonilor

Embed:

Cu întâziere de câteva luni, autorităţile Capitalei au demarat lucrările de marcaj rutier. Până la începutul toamnei va fi aplicată vopsea pe trecerile de pietoni din preajma celor peste 180 de instituţii de învăţământ din Chişinău. Pe cele mai aglomerate străzi, muncitorii lucrează doar noaptea.

Reprezentanții primăriei ne dau asigurări că vopseaua care este folosită în acest an va rezista mai mult, pentru că este de calitate superioară.

"Uzina dă garanție 12 luni, dar depinde de intensitatea circulației. Acoperim cu microgranule ca pe timp de noapte să reflecte lumină. Lângă fiecare școală și grădiniță trebuie să fie vopsite trecerile de pietoni și de montat semne", a explicat Stanislav Vrabie, angajat al Regiei "Exdrupo".

Pietonii spun că le este complicat să traverseze strada în lipsa marcajelor:

"Este bine când zebrele sunt marcate, cu atât mai mult că în preajmă sunt școli. Acum nu sunt elevii, dar când se reîntorc din vacanță sau chiar vin copii de la sate. Aici este mai multă aglomerație".

"Nu se vedea absolut nimic. Erau spălate de tot. E rău că așa târziu au început lucrările. E bine că au instalat aceste denivelări artificiale, pentru ca șoferii să mai frâneze la trecerile de pietoni".

Din cauza faptului că bugetul Capitalei pentru acest an a fost votat cu întârziere, marcajele cu linii vor fi aplicate abia în luna august. Șoferii susțin că în aceste condiţii îşi pun zilnic viaţa în pericol:

"Este o greutate, este dificil pentru a te deplasa, pentru a te orienta în spațiu, pentru a nu face o tamponare, pentru ca să cedez tot la timp și să respecți toate regulile".

"Da, e dificil. Pur și simplu nu știi în care parte să te orientez. Nu îți dai seama ești pe contrasens sau nu, e foarte dificil. Și marcajul acesta e așa de temporar, practic după primele două-trei ploi dispare".

Primarul Capitalei spune că primele marcaje cu linii vor fi aplicate pe străzile recent renovate.

"Cei care vor avea contractul vor trebui să rezolve în următoarele două-trei luni în mare parte problema marcajului. Lucrările au întârziat din cauza lucrărilor de achiziție, în primul rând și este neplăcut recunoaștem însă altfel am fi încălcat legea", a precizat Dorin Chirtoacă. 

Pentru indicatoare rutiere, denivelatoare şi marcaj pe străzile din Capitală, în acest an, Primăria va cheltui 15 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu