Au decis să-i ajute pe cei săraci. 10 tineri cu dizabilităţi din Răzeni vor găti la o cantină socială pentru persoanele nevoiaşe din sat

Embed:

Au decis să-i ajute pe cei săraci, chiar dacă soarta a fost dură cu ei. Este vorba despre 10 tineri cu dizabilităţi din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni. Ei vor găti la o cantină socială pentru persoanele nevoiaşe din sat. Proiectul este finanţat de Guvernul Austriei şi are scopul de a integra tinerii cu dizabilităţi în societate.

Unul dintre voluntari este Elena, în vârstă de 34 de ani. Ea a decis să muncească, pentru a-şi ajuta părinţii.

"Părinţii mei stau la pat şi e foarte greu. Vrem să lucrăm pentru ca să ajutăm oamenii nevoiaşi să le facem mâncare", a spus Elena.

Femeia şi încă nouă tineri cu dizabilităţi din Răzeni vor găti bucate de trei ori pe săptămână şi le vor distribui persoanelor nevoiaşe. Tinerii au fost instruiţi, iar pentru munca lor vor primi salarii de 150 de euro.

"Cei 10 tineri, cinci fete şi cinci băieţi, jumătate din ei vor lucra la cantina de ajutor social, vor prepara mâncare pentru un grup de 20 de persoane din categorii socialmente vulnerable de la Răzeni. Cealaltă parte a tinerilor va lucra la o seră de legume", a declarat coordonatorul de proiect Sergiu Gurău.

"Lucrăm, preparăm supă, hrişcă, zeamă", a spus un tânăr.

Bugetul proiectului ajunge la 63 de mii de euro. Cantina îşi va începe activitatea pe 1 iulie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu