Au dansat şi au intonat imnul Moldovei şi cel al UE. Ce spun elevii unui liceu din capitală despre anularea regimului de vize

Embed:

Sute de elevi de la liceul Gheorghe Asachi au sărbătorit anularea regimului de vize printr-o acţiune teatralizată. Ei au dansat şi au intonat imnurile Republicii Moldova şi Uniunii Europene. Evenimentul face parte dintr-o campanie de promovare a procesului de aderare a ţării noastre la spaţiul comunitar.

Elevii au interpretat un dans, care ilustrează lupta Moldovei cu forţele care o împiedică să-şi aleagă singură viitorul. Într-un final, binele învinge.

Elevii consideră că liberalizarea vizelor este un prim-pas spre integrarea în marea familie europeană:

"Constituie o repetiţie pentru Republica Moldova ca să intre în Uniunea Europeană".

"Este o activitate de informare de lungă durată şi va dura în permanenţă până când se va conştientiza importanţa acestui eveniment, o liberă circulaţie în spaţiul european", a declarat director Liceului "Gheorghe Asachi", Boris Volosatîi.

Chiar dacă vizele pentru moldoveni au fost abolite abia de două zile, elevii cunosc deja pe dinafară regulile de şedere în spaţiul comunitar:

"Poţi rămâne 90 de zile în Uniunea Europeană. Dacă vrei să rămâi mai mult, trebuie permis de şedere, înregistrare la hotel şi 50 de euro pentru o zi".

Moldovenii pot circula fără vize în Uniunea Europeană din 28 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu