Au comis 20 de furturi din locuinţe şi maşini, iar acum riscă ani grei de puşcărie. Printre bănuiţi sunt şi minori

Embed:

Patru membri ai unui grup infracţional, printre care şi doi adolescenţi, specializaţi în furturi din locuinţe şi maşini, au fost prinşi de poliţie.

Anchetatorii au constatat că aceştia ar fi fost implicaţi în circa 20 de cazuri, comise atât în Capitală, cât şi în alte localităţi din centrul ţării. În total, proprietarii au fost păgubiţi
cu peste 300 de mii de lei. Reţinerea suspecţilor a avut loc la o terasă din Capitală, acolo unde tinerii chefuiau.

- Poliţia, poliţia.
- Culcat .
- Mâinele după cap.
- Mâinele la spate.

Potrivit oamenilor legii, lideii grupării erau doi fraţi, în vârstă de 22 şi 24 de ani. Aceştia comiteau furturile împreună cu cei doi minori de 16 şi 17 ani. Automobilele cu care bănuiţii ajungeau la destinaţie erau închiriate pe timp de noapte de la diferite firme, ulterior aceştia alegeau locuinţele la întâmplare.

Indivizii intrau în gospodării cu măşti pe faţă sărind gardul şi forţând geamul. Furau tot ce le pica: bani, aur, obiecte de preţ şi tehnică, pe care ulterior le vindeau, iar banii obţinuţi îi foloseau pentru distracţii. Cel mai recent furt a fost comis într-o casă din Sângera, de unde au sustras bunuri în valoare de circa 13.500 de lei.

Unul din suspecţi a recunoscut că şi-au început "activitatea" acum o lună.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, oamenii legii au ridicat bani, măşti şi mănuşi, dar şi diverse obiecte furate. Liderii grupării, care anterior au mai fost judecaţi pentru infracţiuni similare, au primit mandate pentru 72 de ore, iar minorii sunt cercetaţi în libertate. Daca li se va demonstra vinovăţia, aceştia riscă până la 10 ani de puşcărie.

Lasă un comentariu