Au băut împreună, apoi l-a omorât! Un cioban din Anenii Noi, ucis cu sânge rece chiar de colegul său

Balada "Mioriţa" în variantă modernă în satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi. Un cioban, de 38 de ani, a fost ucis cu sânge rece de către un alt păstor. Cei doi au băut împreună, apoi s-au luat la ceartă. La un moment dat, presupusul ucigaş a lovit victima cu o bâtă, până aceasta şi-a dat duhul.

Omorul a fost comis, miercuri, dar crima a fost descoperită a doua zi, de către proprietarul stânei, care a şi alertat oamenii legii. Potrivit acestuia, cel care a comis crima lucra la el de mai bine de trei ani, iar victima doar de două luni. Bărbatul a refuzat să discute în faţa camerei, dar ne-a spus că nu-şi poate explica ce nu au împărţit cei doi.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi au reuşit să încătuşeze suspectul în vârstă de 51 de ani.

"În urma conflictului unul dintre ciobeni a aplicat celuilalt lovituri cu o bâtă pe toată suprafaţa corpului. Ca urmare, victima a decedat. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform articolului 145 aliniatul 2 Cod Penal al Republicii Moldova, omor intenţionat", a spus Silvia Vetcu, ofiţer de presă a Inspectoratul de Poliţie Anenii Noi.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că acesta este originar din satul Floreşti raionul Anenii Noi. Cât priveşte victima, nici până acum oamenii legii nu cunosc identitatea acestuia. Oamenii din Cobusca Nouă, unde a avut loc crima, au rămas îngroziţi de veste.

"Păi...vinul, vinul face totul."

"Oi nu ţinem, nu avem. Ceva am auzit că s-au certat şi că unul a murit, dar ..."

Stâna se află la o distanţă de patru kilometri de localitate, aşa că oamenii spun că nu prea i-au văzut prin sat, doar atunci când veneau la magazin după băutură.

"Nu am auzit, nu cunosc nimic. Nu-i cunoaşteţi?- Deloc pentru că trăiesc în partea cealaltă de sat."

"Eu prima dată aud acum. Eu i-am văzut înainte veneau aici veneau după băutură..."

Individul riscă până la 25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă.

Un alt caz tragic a avut loc pe teritoriul unei alte stâne de oi din satul de Vărzăreşti, raionul Nisporeni.

Un cioban, de 33 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost înjunghiat, miercuri seara, cu un cuţit de către o persoană necunoscută. În acest caz, Inspectoratul de Poliţie Nisporeni a iniţiat o cauză penală. Oamenii legii întreprind măsuri pentru a da de urmele infractorului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu