Au bătut cu bestialitate un bătrân din Rezina şi i-au cerut toţi banii. Unul dintre inculpaţi ŞI-A AFLAT SENTINŢA

Un locuitor al raionului Rezina a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru tâlhărie, comisă cu o deosebită cruzime, asupra unui bătrân, în vârstă de 78 de ani.

Potrivit procurorilor, crima a avut loc în iulie 2018, în satul Gordineşti, raionul Rezina. Inculpatul, împreună cu o persoană neidentificată, a intrat în casa bătrânului, pe care l-au bătut crunt şi i-au cerut toţi banii. La refuzul bărbatului de a le da banii, agresorii i-au aplicat câteva lovituri în regiunea capului cu o bâtă, după care au furat din casă 1.200 de lei, iar apoi au fugit de la locul infracţiunii.

Bătrânul a fost găsit în viaţă de către vecini, acesta le-a spus că l-a recunoscut pe unul dintre atacatori. Peste câteva ore, inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut şi până la sentinţă s-a aflat în arest preventiv. Acesta este din aceeaşi localitate cu victima şi anterior a mai fost condamnat.

Peste zece zile de la crimă, bătrânul a decedat la spital. Moartea victimei a survenit din cauza insuficienţei cardio-vasculare acute, iar între leziunile pricinuite de atacatori şi deces, nu există legătură.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Pe aceeaşi temă