Au avut un protest de susținere. DECIZIA judecătorilor în privința membrilor Antifa

Embed:

Cei şapte membri ai grupării extremiste Antifa, arestaţi în data de 6 septembrie, nu vor ieşi în libertate. Magistraţii Judecătoriei Râşcani au admis astăzi parţial cererea procurorilor privind prelungirea arestului preventiv. Deşi anchetatorii au cerut încă 90 de zile, judecătorii au decis ca liderul mişcării, Grigore Petrenco, şi activiştii Pavel Grigorciuc şi Mihail Amerberg să mai stea în arest 45 de zile.

În cazul altor patru membri ai grupării Antifa, instanţa de judecată a stabilit prelungirea cu 30 de zile a termenului de arest preventiv. Avocaţii acuzaţilor au anunţat că vor face recurs la decizia instanţei de judecată.

"Sigur că vom face mâine recurs la această decizie. Asta înseamnă că, la finele acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, examinarea acestui caz va continua la Curtea de Apel", a spus avocatul Roman Aronov.

"Reieşind din gravitatea acestei infracţiuni, am făcut referire la practicile Curţii Europene pentru Drepturile Omului în asemenea cazuri. Astfel a hotărât judecătorul. Deciziile judecătoreşti nu se comentează ci se execută", a explicat procurorul Nicu Şendrea.

În timpul şedinţei, în faţa judecătoriei a fost organizat o acţiune publică în susţinerea acuzaţilor. La manifestaţie au participat reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor şi ai formaţiunii "Partidul Nostru".

PUBLIKA.MD aminteşte că Grigore Petrenco şi membrii grupării pe care o conduce au ajuns pe mâna poliţiei după ce, în data de 6 septembrie, s-au încăierat cu forţele de ordine.

În total, au fost reţinute opt persoane, inclusiv un minor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de violenţă în raport cu poliţiştii, suspecţii riscă până la trei ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu