Au ars de vii în propria casă. Un bărbat și o femeie din raionul Rezina au fost găsiți morți

Embed:

Au ars de vii în propria casă. Un bărbat de 63 de ani și o femeie de 59 de ani din satul Cinișeuți, raionului Rezina au fost găsiți morți, după ce casa în care se aflau a ars aproape în întregime. 

Cei doi erau concubini şi proveneau dintr-o familie social-vulnerabilă. Pompierii presupun că incendiul ar fi izbucnit din cauza exploatării incorecte a sobei.

Coşul de evacuare a fumului s-ar fi înfundat, pentru că aceştia făceau focul cu diverse obiecte, înafară de lemne şi cărbune.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului.

Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului.

Este strict interzisă utilizarea  lichidilor ușor inflamabile  pentru aprinderea surselor de încălzire. Potrivit IGSU de la începutul anului 2018 au fost înregistrate 1583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu