Au apărut ochelarii care pot monitoriza diabetul cu ajutorul lacrimilor

O echipă de cercetători brazilieni și americani au dezvoltat un biosenzor care poate fi montat pe o pereche de ochelari și este capabil să măsoare nivelul glicemiei prin lacrimi, oferind un test mai puțin invaziv pentru diabetici, informează startupcafe.ro.

Nivelul de glucoză trebuie monitorizat frecvent la persoanele cu diabet zaharat, o boală care afectează 380 de milioane de oameni la nivel mondial, scrie The Next Web. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul persoanelor cu diabet a crescut alarmant în ultimele decenii – fiind una din afecțiunile cu cea mai rapidă creștere în țările cu venituri mici și medii ― și ar putea afecta peste 580 de milioane de oameni până în anul 2035.

Multe persoane folosesc un glucometru portabil pentru a măsura nivelul glicemiei prin înțeparea vârfurilor degetelor, pentru a obține o probă de sânge. Procesul, care poate fi repetat de mai multe ori pe zi, poate fi dureros și există riscul infecțiilor.

Poate măsura nivelul vitaminelor și alcoolului Biosenzorul dezvoltat de cercetărorii de peste ocean poate identifica o enzimă numită glucoză oxidază ― folosită pe scară largă pentru a detecta glucoza din lichidele corporale, precum lacrimile, eliminând necesitatea înțepăturilor. De asemenea, poate măsura nivelul vitaminelor și alcoolului. Utilizatorii trebuie să producă lacrimi, cu ajutorul unei substanțe care stimulează glanda lacrimală.

 

loading...

Lasă un comentariu