Au ajuns la un compromis. Congresul SUA ar putea pune capăt crizei bugetare

Embed:

Congresul din SUA a ajuns la un consens privind bugetul ţării pentru următorii doi ani. Anunţul a fost făcut de negociatorii democraţi şi republicani din Legislativ. Potrivit acestora, dacă bugetul va fi adoptat paralizarea activităţii administraţiei federale ar putea fi evitată, iar cheltuielile bugetare s-ar putea reduce. Pentru a intra în vigoare, acordul trebuie să fie aprobat de ambele camere ale Congresului. 

Bugetul propus va reduce deficitul bugetar cu 23 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului viitor, va atenua impactul reducerilor bugetare implementate în luna martie şi nu va prevedea creşterea taxelor.

"Cred că acest acord este un semnal clar pentru stabilitatea status quo. Cu ajutorul acestui acord vom reuşi să evităm un nou scenariu de închidere a agenţiilor federale în luna ianuarie, dar şi în luna octmobrie. Acordul ne dă siguranţa că nu vom merge dintr-o criză în alta", a declarat republicanul Paul Rzan.

Acordul marchează o îmbunătăţire remarcabilă a relaţiilor dintre republicani şi democrati, care controlează Camera Reprezentanţilor şi, respectiv, Senatul şi care nu au putut, încă din anul 2011, să ajungă la un compromis privind problema cheltuielilor federale şi a impozitelor.

Neînţelegerile au culminat în luna octombrie, atunci când a fost înregistrată închiderea parţială a Guvernului Federal

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu