Au adus medaliile acasă! Sportivii moldoveni au revenit de la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Au adus medaliile acasă! Sportivii moldoveni au revenit de la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfăşurat în capitala Azerbaidjanului, oraşul Baku.

Componenţii lotului naţional al Republicii Moldova au cucerit 5 medalii.

Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de atleta Nina Căpăţînă, care a devenit vicecampioană în proba de aruncarea greutăţii.

"Desigur, puteam să cuceresc şi medalia de aur. MUSCA Simţeam asta, însă emoţiile care le aveam înainte de start, mai făcut cam strânsă foarte tare", a spus atleta, Nina Căpăţînă.

Celelalte 4 medalii cucerite la Baku au fost, toate, de bronz. La rampă au ieșit atleta Iuliana Dabija, judoka Paulina Ţurcanu, precum şi luptătorii Constantin Chirilov și Mihaela Samoil.

Medaliaţii susţin că performanţele obţinute le-au dat un imbold mare pentru a tinde spre noi culmi în continuare.

"Acest succes mă îndrumă să practic mai departe acest sport, să nu mă las. Îmi dă o speranţă că pot mai mult şi sper să ajung mai departe", a spus luptătoarea, Mihaela Samoil.

"Sunt foarte mulţumit pentru acest rezultat, dar se poate şi mai mult. Ne vom antrena şi vom merge mai departe. MUSCA Acest rezultat este foarte important pentru mine. Îmi dă o motivaţie pentru a cuceri şi alte medalii", a spus luptătorul, Constantin Chirilov.

"Este un succes pentru ei, pentru noi, pentru mişcarea olimpică, pentru antrenori, pentru federaţii. Însă mulţi din ei nu sunt satisfăcuţi de rezultate, deoarece după potenţial mulţi din ei puteau să-şi ia medalii. Până la urmă, este o evoluţie reuşită", a spus preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.

La cea de-a 15-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Baku, lotul Republicii Moldova a fost alcătuit din 28 de sportivi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu